När jag skriver det här receptet så är det ett par månader kvar till jul och jag tyckte det kanske var lämpligt att ha ett litet juligt svenkt med bland whiskydrinkarna.
Ingredienser
- 5 cl bourbon
- 3 cl citronjuice
- 3 cl peppekakssockerlag
- 2 stänk angostura bitter
- 2 cl äggvita
Tillagning
- Gör pepparkakssockerlag
Pepperkakssockerlag
- värm en sockerlag 3dl socker 3 dl vatten
- Tillsätt pepparkakskryddor medans lagen är varm. (Pepparkakskryddor finns att köpa färdiga i matvaruaffären)
- Rör runt i försiktigt i lagen så allt blir blandat. Rör inte för mycket då lagen tenderar att bli till kladd
- låt stå minst en timme
- sila lagen i en sil
- häll upp på flaska och förvara i kyl
- Häll alla ingredienser i en shaker
- skaka shakern utan is
- tillsätt is skaka igen
- sila upp i ett lämpligt glas
- Garnera med muskot
Â